Uw auto regelmatig onderhouden is essentieel, maar er is genoeg wat u kunt doen om uw auto te onderhouden tussen de ritjes naar de garage door. Als u een paar eenvoudige stappen volgt, kunt u zelfs uw onderhoudsrekeningen verlagen en uw auto legaal en rijklaar houden.

Dus waarom stroopt u uw mouwen niet op en probeert u onze eenvoudige maar essentiĆ«le onderhoudstips eens uit? En vergeet niet dat de handleiding van uw auto uw vriend is – die vertelt u hoe u uw specifieke model moet onderhouden en wanneer u bepaalde dingen moet doen.

1. Controleer uw voorruitensproeier
Zorg ervoor dat deze is bijgevuld, vooral in de winter en voor lange ritten. Misschien weet u niet dat het illegaal is om geen vloeistof in de ruitensproeierfles te hebben, dus het is altijd een goed idee om dit te controleren.

2. Houd uw banden in de gaten
Controleer uw bandenspanning en verhoog deze indien nodig. Een te lage of te hoge bandenspanning kan het rijgedrag van uw auto en de slijtage van uw banden veranderen, waardoor hun levensduur soms wordt verkort. Banden moeten het juiste type en de juiste maat hebben voor uw model, met ten minste de wettelijke minimale profieldiepte van 1,6 mm – met de 20p-test kunt u snel en eenvoudig controleren of uw profiel boven de wettelijke limiet ligt.

3. Vul uw motorolie bij
Zorg ervoor dat uw oliepeil tussen het minimum en maximum merkteken op de peilstok van uw auto staat. Als u te weinig olie hebt, loopt u het risico dat de motor van uw auto defect raakt of schade oploopt. Te veel olie kan ook schade veroorzaken, dus giet er niet zomaar een hele fles in.

4. Houd uw accu in toom
Vervang de accu van uw auto zo mogelijk om de drie jaar, want een lege of defecte accu is een veelvoorkomende oorzaak van autopech.